Kalkoensalade met vers fruit

Een nieuw jaar begint altijd met goede voornemens. De meest bekende is natuurlijk gezonder eten en meer sporten. Wat betreft meer sporten kan ik je weinig tips geven, maar gezonder eten daar helpen we je graag een handje bij. Wie denkt dat gezond minder lekker is heeft het helemaal fout. Ik geef toe dat af en toe een vette hap heerlijk is, maar een gezonde maaltijd salade is zeker net zo lekker.
Kalkoen salade met vers fruit
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 20 minutes
Yield: 6
Ingredients
- 400 gram gebraden kalkoen
- 2 el sojasaus
- 2 el honing
- 1 el ketchup
- 1 el chilisaus
- 1 el grove mosterd
- 3 tenen knoflook
- 250 ml kalkoen of kip bouillon
- 1 grapefruit
- 2 sinaasappelen
- 1 krop gem sla
Cooking Directions
- Pers de knoflook uit boven een grote kom. Doe hier de sojasaus, ketchup, mosterd, honing en chilisaus bij en meng dit goed door elkaar.
- Voeg de gebraden kalkoen toe en schenk hier de bouillon bij.
- Bak dit 20 min in een oven op 200C lekker knapperig.
- Schil de grapefruit en de sinaasappelen en snij in grove stukken. Meng dit samen met de gem sla.
- Voeg de kalkoen toe en serveer direct.