Kip met Mango salsa en couscous
Soms loop je lekker door de supermarkt of mark en komen er allemaal rare ideeën en combinaties in je op om die avond te eten. Zo ook deze keer. Heerlijke mango’s met kip! Maar wat voor kip? Misschien grillen, bakken, uit de oven? Nee, we gaan kip op zijn Perzisch doen samen met een mango salsa. Het frisse van kip met limoen met het zoete en scherpe van de mango salsa.
Recept Kip met mango salsa en couscous
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 30 minutes
Yield: 2
Ingredients
- 2 kipfilets
- 1 rijpe mango
- 1 rode peper
- 1 limoen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- hand vol koriander
- 150 gram couscous
- 1 el olijfolie
- 1 el koenjit (geel wortel)
- zout & peper
Cooking Directions
- Snipper de ui en knoflook en fruit dit aan in een pan (met deksel).
- Doe vervolgens de kip erbij en bak deze 5 min mee tot de buitenkant van de kip mooi wit is.
- Pers de helft van de limoen uit in de pan bij de kip en doe er 1 el koenjit (geel wortel) en zout en peper bij. Doe de deksel op de pan en laat dit 20 min op een heel laag vuur sudderen.
- Snij de mango brunoise (in blokjes) en snipper een 1/4 van de rode peper zonder zaadjes. Meng dit samen met de verse koriander tot een lekkere salsa.
- Voor de couscous, breng 150 ml water aan de kook met een klein scheutje olijfolie en een snufje zout. Als het aan de kook is, haal de pan van het vuur en roer de couscous erdoor. Laat dit 4 min wellen. Zet de pan vervolgens weer op het vuur en bak 3 min kort op met wat boter.
- Doe twee scheppen salsa op een bord en leg de kipfilet erop. Maak vervolgens van de couscous mooie bolletjes en leg deze ernaast.