Kipkebab van Jamie
Nu het lekker weer is en iedereen al enige tijd aan het barbecueën is, wordt het volgens mij tijd om eens wat anders te doen dan de speklappen en hamburgers. Ik zeg niet dat dit niet lekker is, alleen is een goed gemarineerde kip of lams spies nog lekkerder! Dit recept is van Jamie Oliver, uit het kookboek De basis van het koken.
Recept Kipkebab
Prep Time: 1 hour, 10 minutes
Cook Time: 5 minutes
Yield: 6
Ingredients
- 500 gram kipfilets
- 4 courgettes
- 6 spiesen
- 3 tenen knoflook
- 6 bosuitjes
- 1 verse rode peper
- hand vol verse koriander
- hand vol verse munt
- rasp van 1 citroen
- olijfolie
- zout & peper
Cooking Directions
- Snij de kip in stukken en doe ze in een ruime kom.
- Snij de courgette in lange repen en blancheer ze kort in kokend water met zout en laat ze afkoelen.
- Voor de marinade doe de munt, koriander, rode peper, bosuitjes, knoflook, rasp van de citroen en wat zout en peper in een keukenmachine en pureer. Roer vervolgens de pasta met wat olijfolie tot een gladde pasta.
- Schep de marinade goed door de kipstukjes en laat dit 1 uur staan.
- Weef de courgette tussen de stukken kip aan de spiesen en gril ze in ong. 5 min gaar.