Koreaanse rundvlees stoofpot
Weer een heerlijk Koreaanse stoofschotel. Ik maak dit recept in de Instant Pot, maar het kan ook gewoon op het Fornuis. Zorg dan voor een goede stoofpan met een zware deksel en voeg een kleine beetje water toe bij het stoven. Stoof in dit geval het vlees in 2-3 uur boterzacht. Via een snelkookpan heb je in iets meer dan 1 uur dit heerlijke gerecht op tafel. Je kan dit recept ook wel vergelijken met pulled beef op koreaanse wijze. Een echte aanrader dus.
Koreaanse rundstoofpot
Dry Rub
- 1 el bruine basterdsuiker
- 1 tl gemberpoeder
- 1/2 tl peper
- 1/2 tl Koreaanse rode chilivlokken (Gochugaru)
- 1/2 tl zout
Koreaans rund
- 1 kilo runderlap
- 1 el olijfolie
- 1 ui (in halve ringen)
- 5 tenen knoflook (fijngeperst)
- 2 el maizena
Saus
- 120 ml sojasaus
- 60 ml maple syrup
- 1 tl verse gember
- 1 el sriracha
-
Mix de dry rub kruiden in een kommetje en wrijf het goed in het vlees.
-
Zet je Instant Pot to saute en doe de olijfolie erbij. Als de olijfolie heet ism leg het vlees in de Instant Pot en bruin het 3-4 min per kant.
-
Haal het vlees uit de Instant Pot. Doe de uien in de Instant Pot samen met de knoflook en alle ingrediënten voor de saus. Meng alles goed door elkaar en leg het stuk vlees weer terug in de Instant Pot.
-
Doe de deksel op de Instant Pot en zet het ventiel op “seal” Zet de Instant Pot op manual, high pressure, en zet de timer op 45 min.
-
Als het vlees klaar is, laat de druk natuurlijk afnemen in de Instant Pot (ong. 20 min). Haal het vlees voorzichtig uit de Pot en voeg 2 eetlepels maizena bij de saus en roer dit goed door tot de saus een beetje is ingedikt. Leg het vlees terug in de saus en scheur het voorzichtig uit elkaar.
-
Serveer de runderstoofpot met gestoomde rijst en bijvoorbeeld Kim chi of een andere zure groente.