Lasagne bolognese
Voor veel mensen koken vinden sommige mensen lastig. De kunst is om er voor te zorgen dat je het juiste gerecht kiest. Ovenschotels zijn over het algemeen makkelijk om voor veel mensen te maken. Je kan ze van te voren klaar maken en als het zo ver is, zet je ze in de oven.
Lasagne bolognese
Prep Time: 30 minutes
Cook Time: 30 minutes
Yield: 6
Ingredients
- 250 gram gehakt
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 1 paprika
- 250 gram champignons
- 1 el rode wijn azijn
- 600 gram gepelde tomaten (uit blik)
- 9 lasagne bladen
- 1 bol mozzarella
- 200 gram pasta kaas
- zout & peper
- verse basilicum
- 25 gram boter
- 25 gram bloem
- 1/2 l. melk
Cooking Directions
- Verwarm de oven voor op 200C.
- Snij de uien, knoflook, paprika en campignons fijn.
- Fruit de ui en knoflook in een ruime pan met wat olijfolie.
- Doe het gehakt erbij en bak dit rul. Doe vervolgens de gepelde tomaten erbij en laat dit 10 min koken.
- Breng de saus vervolgens op smaakt met zout, peper, rode wijn azijn en een hand vol verse basilicum gehakt.
- Voeg de overige gesneden groenten bij de bolognese saus.
- Voor de bechamelsaus, laat 25 gram boter smelten in een pan en voeg de 25 gram bloem toe.
- Bak dit 3 min tot een mooie roux. Voeg vervolgens de melk toe en laat dit 5 min koken tot een mooie gladde saus.
- Vet een ovenschaal in met wat olie en verspreid 3 el. bechamelsaus over de bodem.
- Leg hier vervolgens een laag lasagne bladen over en vervolgens een laag bolognese saus. Herhaal dit proces tot de saus en de bladen op zijn (eindig met een laag lasagne bladen).
- Verdeel vervolgens de overgebleven bechamelsaus over de bovenste laag lasagne bladen en leg de gesneden plakken mozzarella hierop.
- Strooi vervolgens de pasta kaas erover en bak de lasagne in 30 min af in de oven.