Mac and Cheese
Soms is het heerlijk om een beetje ongezond te eten. En welke keuken is er nu beter geschikt dan de Amerikaanse keuken. En als we het over een echt Amerikaans gerecht hebben dan komt Mac and Cheese toch wel snel in mij op. Een iets uitgebreidere variant dan instant pakjes van Mac and Cheese. Enjoy!
Recept Mac & Cheese
Prep Time: 5 minutes
Cook Time: 45 minutes
Yield: 5
Ingredients
- 200 gram macaroni
- 6 hotdogs
- 1 ui
- 200 gram cheddar
- 250 ml melk
- 1 geroosterde boterham
- 25 gram boter
- 25 gram bloem
Cooking Directions
- Verwarm de oven voor op 170C.
- Kook de macaroni volgens verpakking.
- Versnipper de ui en snij de hodogs in schijfjes en bak deze aan in een pan.
- Doe de gekookte macaroni in een ingevette ovenschaal en doe de ui en hotdog schijfjes erbij.
- Smelt de boter in een pan en doe de bloem erbij, roer dit tot dat het een papje wordt (maak een roux).
- Doe de melk erbij en de helft van de cheddar kaas en maak hier een kaassaus van.
- Doe de kaassaus bij de macaroni en roer goed door. Rasp de rest van de cheddar kaas en verkruimel de geroosterde boterham erover.
- Zet de schaal 25 min in de oven.