Marokkaanse kikkererwtensalade

In de vorige post staat het recept voor een heerlijke tajine. Nu eet je dit natuurlijk lekker met brood of couscous, maar een frisse salade erbij is ook een echte aanrader. De heerlijke combinatie van pittig met zuur en de unieke smaak van kikkererwten geeft deze salade een heerlijk midden-oosten tintje. Dit recept is de basis van een kikkererwten salade met tomaat.
Recept Marokkaanse Kikkererwtensalade
Prep Time: 10 minutes
Yield: 2
Ingredients
- 350 gram kikkererwten uit blik
- 2 grote tomaten
- hand vol verse munt
- 1 tl cayennepeper
- 1 tl komijnzaad
- 2 el olijfolie
- 1 el citroensap
- zout & peper
Cooking Directions
- Ontvel de tomaten en snij ze vervolgens in kleine stukjes.
- Doe de olijfolie, citroensap, cayennepeper en komijnzaad in een salade schaal en meng goed.
- Voeg vervolgens de tomaten, kikkererwten en fijn gesneden verse munt toe en meng goed door. Breng het verder op smaak met wat zout en peper.