Marokkaanse lamsvlees soep (harira)
De Marokkaanse keuken heeft heerlijk kruidige recepten. De tajine van een aantal weken geleden bijvoorbeeld. Zo ook deze heerlijke Marokkaanse soep. Beter bekkend als harira. De nationale Marokkaanse soep. Het geeft je een heerlijk warm gevoel van binnen en toch heeft het een frisse smaak.
Recept Marokkaanse lamsvlees soep (harira)
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 60 minutes
Yield: 6
Ingredients
- 500 gr lamsschouder
- 1 ui gehakt
- 100 gr groene linzen
- 1,2 l kippenbouillon
- 1 blik tomaatblokjes
- 1/2 tl. gemalen geelwortel
- snufje saffraandraadjes
- 1 kaneelstokje
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 blik kikkererwten (afgespoeld)
- 2 el koriander
- beetje citroensap
Cooking Directions
- Breng het lamsvlees, ui, linzen en bouillion aan de kook in een grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg de tomaat, specerijen, 1tl zout en 1/2 tl peper toe en laat 45 min. zachtjes koken met het deksel schuin op de pan.
- Prak de helft van de kikkererwten met een vork en voeg alle kikkererwten toe aan de pan.
- Laat onder af te toe roeren 15 min. zachtjes koken of tot de soep is ingedikt.
- Voeg de koriander en het citroensap toe.