Mexicaanse Quesadillas
We hebben bijna 40 recepten op de site staan, maar tot mijn grote schrik nog helemaal niks uit de heerlijke Mexicaanse keuken. Daarom vandaag Mexicaanse Quesadillas. Veel Mexicaanser kan je het haast niet krijgen. Quesadillas zijn dubbel gevouwen tortilla’s met een warme of koude vulling. Dit kan echt van alles zijn. Maak dit lekker voor jezelf voor op de bank of voor een feestje.
Recept gehakt quesadillas
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 15 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 250 gram gehakt
- 100 gram mais
- 6 tortillas
- 3 tomaten
- 3 jalapeno pepers
- 6 plakken cheddar kaas
- 50 ml zure room
- verse koriander
- 1 ui
Cooking Directions
- Snipper de ui en fruit deze kort aan in de pan. Doe vervolgens het gehakt erbij en bak dit rul. Doe de gesneden tomaten erbij als het gehakt bijna gaar is.
- Breng dit aan de kook en voeg vervolgens de mais toe. Breng dit verder op smaak met wat zout en peper.
- Verdeel het gehakt mengsel en de gesneden jalapeno pepers over 6 tortilla vellen (beleg ze tot de helft zodat je ze later dicht kan vouwen.) en verdeel vervolgens de cheddar kaas erover. Verwarm de tortillas onder de gril tot de tortillas knapperig worden en de kaas gesmolten is.
- Vouw de tortillas dubbel en snij de tortillas doormidden. Serveer met verse koriander en zure room.