Mexicaanse soft taco’s met rundvlees
Een taco recept omdat ik altijd al echte Taco’s heb willen maken. Nadat ik een ruim een jaar geleden voor het eerst soft taco’s had gegeten wist ik het zeker. Dit wil ik ook kunnen maken! Zacht en langzaam gegaard vlees met een frisse kool salade op een echte zachte taco. Want die harde schelpen, dat heb ik nooit echt begrepen. Ik heb nog nooit iemand gezien die die dingen een beetje fatsoenlijk naar binnen kon krijgen. Ik in ieder geval niet. Nadat ik een aantal belangrijke ingrediënten op de kop had getikt op https://www.mexicaansewinkel.nl kon ik aan de slag. Hierbij dan ook mijn recept voor Mexicaanse soft taco’s met rundvlees.
Soft taco's met rundvlees
Voor de taco's
- 250 gram masa harina
- sunfje zout
- 3-3,5 dl warm water
Voor het rundvlees
- 600 gram runderlappen
- 1 el chipotle in adobo
- 1 blik tomaten (in blokjes)
- 1/2 tl komijnzaad
- 1/2 rode ui (fijngesneden)
- 2 tenen knoflook (fijngeperst)
Voor de koolsla
- 200 gram witte kool (fijngesneden)
- 200 gram rode kool (fijngesneden)
- 1 grote wortel (grof geraspt)
- 1 limoen
- 1 tl zout
- hand vol koriander
- 1/2 rode ui (fijngesneden)
Voor de crema saus
- 200 ml creme fraiche
- 100 ml mayonaise
- 1 limoen (het sap)
- 1/2 tl gedroogde chilivlokken
-
Voor het rundvlees, meng in een stoofpan (of snelkookpan) de tomaten, chipotle in adobo, zout, rode ui en knoflook. Snij het vlees in grote stukken en leg dit in de saus en sudder het vlees met de deksel op de pan tot het zacht en gaar is. Dit duurt ongeveer 2 a 3 uur. Als je gebruik maakt van een snelkookpan, doen dan een klein beetje water bij de saus en gaar het vlees in 45 min boter zacht.
-
Meng in een grote kom de rode en witte kool, wortel, het zout en het sap van 1 limoen. Laat het mengsel in een groot vergiet 1 uur uitlekken. Doe de kool weer terug in de grote schaal en doe hier de fijngesneden ui en koriander bij.
-
Meng in een kommetje alle ingrediënten voor de crema saus. Meng vervolgens de helft van de crema saus door de koolsalade heen.
-
Voor de taco’s, meng de Masa Harina met het zout en het warme water tot een grote bal. Het deeg moet soepel zijn, maar niet te nat. Maak van de grote bal, kleine balletjes van elk ongeveer 30 gram. Leg het balletje deeg tussen twee lagen folie en pers er een mooie kleine taco van. Dit kan je doen met een tortilla pers of gewoon tussen twee planken. Zorg er wel voor dat je er folie tussen hebt, anders blijft je taco aan de plak of pers vastplakken.
-
Verwarm een grote (het liefst gietijzeren) pan tot deze gloeiend heet is. Leg vervolgens de taco’s in de pan en bak ze ongeveer 30 sec per kant en leg ze in een schone theedoek tot je ze gaat gebruiken.
-
Haal het vlees uit de stoofpan of snelkookpan en snij het in kleine stukjes. Als het goed is valt het vlees bijna vanzelf uit elkaar.
-
Om te serveren, pak een taco en doe hier een beetje koolsla op, verdeel een beetje van het rundvlees erover en maak af met een beetje crema saus. En dan voor het lekkerste deel, kies je favoriete hot sauce!