Miso soep
Soep kan je op alle momenten van de dag eten volgens de japanner. Als ontbijt, lunch en bij het avondeten. De meest gegeten en geliefde soep in Japan is miso soep. Miso is een kruiden mix dat in twee kleuren in te vinden. De meest gangbare is rode miso. Maar ook witte en gemixte miso is verkrijgbaar.
Recept Miso Soep
Prep Time: 5 minutes
Cook Time: 10 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 300 ml dashi
- 1,5 el miso pasta
- 1 tl sojasaus
- 100 gram tofu
- 1 vel nori (gedroogde zeewier)
- 2 lente uitjes
Cooking Directions
- Breng de dashi aan de kook en voeg vervolgens de miso en sojasaus toe en laat dit 5 min door koken.
- Snij de tofu in blokjes van ongeveer 1 cm. Snij de nori in dunne repen van ongeveer 3 cm lang en snij de lente uitjes in kleine stukjes.
- Voeg alle gesneden ingredienten toe aan de soep en roer even goed door.