Nasi kuning
Nasi Kuning is echt een feest gerecht. De gele gekleurde rijst samen met kokos maakt dit gerecht echt tot een feestje. Nasi kuning wordt meestal in een torentje geserveerd met een hoedje van bamboe. Je kunt het natuurlijk ook gewoon in een bakje doen. Eet Nasi Kuning samen met bijvoorbeeld Rendang of Sambal Goreng Basah
Nasi kuning
Prep Time: 5 minutes
Cook Time: 25 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 400 gram padan rijst
- 1 blik kokosmelk
- 1 blaadje salam
- 2 tl koenjit
- 1 stengel sereh (citroengras)
- water
Cooking Directions
- Doe de rijst samen met de kokosmelk, salam, koenjit en sereh in een pan. Vul de pan aan met water tot dat er 1 vingerkootje vocht boven de rijst naast.
- Kook de rijst op laag vuur tot de bovenste rijst droog kookt. Draai het vuur helemaal uit en laat de rijst 15 min met een deksel erop gaar stomen.
- Serveer met gebakken uitjes.