Okonomiyaki, heerlijke japanse pannenkoeken
Okonomiyaki recept met wat slimme trucjes zodat je niet al te ingewikkelde ingredienten nodig hebt. Normaal heb je voor okonomiyaki onder andere Nagaimo nodig. Een soort smijmerige wortel. En dashi, iets dat niet iedereen in huis heeft. Dit recept vervangt deze producten door witte miso te gebruiken. Heel handig, want witte miso kan je voor heel veel recepten gebruiken en is heel goed te bewaren in de koelkast. Het enige wat absoluut een bezoek aan de toko waard is, is okonomiyaki saus. Deze zou je ook zelf kunnen maken door 1,5 el suiker, 2 el oestersaus, 4 el ketchup, 3,5 el Worcestershire sauce met elkaar te mengen tot de suiker helemaal is opgelost. Om het helemaal af te maken zou je ook nog Katsuobushi als topping toevoegen. Dit geeft je Okonomiyaki een ziltig vis smaakje.
Hopelijk is dit Okonomiyaki recept eenvoudig genoeg om eens te proberen, want oh wat is het lekker!!
Okonomiyaki
- 300 gram spitskool
- 6 lente ui
- 1,5 el witte misopasta
- 1,5 dl water
- 3 eieren
- 75 gram tarwebloem
- 40 gram panko
- 8 plakken spek
- 4 el okonomiyaki saus (te koop in de betere toko)
- 4 tl mayonaise
- 1 el ingemaakte gember
- Snijd de kool in hele dunne repen. Was de lente-uitjes; snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes.
- Klop in een ruime kom de eieren los met de miso en het water. Voeg de bloem toe en roer tot een glad beslag. Schep vervolgens de kool, 1/4 van de lente-uitjes en de panko erdoor.
- Verhit olie in een koekenpan en schep 1/4 van het beslag erin. Maak met twee spatels er een mooie ronde pannenkoek van ongeveer 1 cm dik. Leg er twee plakken spek boven op. Bak de pannenkoek ongeveer 5 min aan 1 kant op matig vuur tot de pannenkoek niet meer uit elkaar valt als je hem optilt.
- Draai de pannenkoek voorzichtig om en smeer de bovenkant nu in met 1 el okonomiyaki saus in. Bak de pannenkoek nog enkele minuten. Haal de pannenkoek uit de pan en houd deze warm tussen twee borden of in een oven op 50 C. Bak vervolgens nog 3 pannenkoeken van de rest van het beslag.
- Maak alle pannenkoeken af met een beetje mayonaise, ingemaakte gember en de overgebleven lente-uitjes.