Oostenrijks genieten uit de oven
Iedereen die op wintersport is geweest in Oostenrijk kent de heerlijke maaltijden op de pistes. Germknödel of knödel suppe, stuk voor stuk echte Oostenrijkse gerechten. Echter is dit niet voor iedereen even lekker. Maar Rösti is altijd een favoriet. Heerlijk als lunch of als hoofdgerecht. Dit bevat alles dat je nodig hebt als je de hele dag druk bezig bent.
Rösti met ei
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 25 minutes
Yield: 2
Ingredients
- 200 gram aardappelen geschild
- 2 dikke plakken ham
- hand vol geraspte cheddar kaas
- 2 eieren
- hand vol gehakte peterselie
Cooking Directions
- Rasp de aardappelen fijn en knijp het overtollige vocht eruit. Voeg zout en peper toe. Bak dit vervolgens in wat olijfolie in 20 min krokant (laat het niet aanbranden!) in een ovenvaste pan.
- Valk voor het serveren doe je de in repen gesneden ham erbij en de kaas. Zet de pan onder de grill en grill het in 3-4 min goudbruin.
- Bak in de tussentijd 2 eieren (zorg dat de dooiers nog een beetje zacht zijn). Leg ze vervolgens op de Rösti en doe er wat peterselie overheen.