Ossenhaas met geroosterde knoflooksaus
Het is bijna kerst en dat vraagt om heerlijke kerst recepten. Komende tijd zal ik veel lekkere kerst recepten posten zodat iedereen wat inspiratie op kan doen voor het kerstdiner. Dit maal een heel lekker recept vol van smaak. Ossenhaas met geroosterde knoflooksaus. De smaak van geroosterde knoflook is heel uniek en eigenlijk heel zacht van smaak.
Ossenhaas met geroosterde knoflooksaus
Prep Time: 30 minutes
Cook Time: 15 minutes
Yield: 6
Ingredients
- 10 tenen knoflook
- 1 sjalot
- 150 gram gemengde paddestoelen
- 3 el bruine basterdsuiker
- 1 1/2 dl rode wijn (bijv. merlot)
- 2 tl tijm
- 1/2 dl runderbouilion
- 1 dl room culinair
- 60 gram boter
- 6 ossenhaasjes
- zout & peper
Cooking Directions
- Verwarm de oven voor tot op 200 graden C. Leg de teentjes knoflook op een met bakpapier bekleed bakblik in de oven en rooster ze in Ca. 15 minuten gaar. Laat ze afkoelen. Knijp de knoflook uit de velletjes en pureer ze.
- Snipper de sjalot. Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes.
- Verwarm de suiker in een pan en laat hem op een laag vuur smelten. Schenk de wijn erbij. Breng alles aan de kook en kook het op een hoog vuur voor 1/4 deel in.
- Voeg de knoflookpuree en de tijm toe en kook 5 minuten. Voeg de bouillon, de Room Culinair en paper en zout naar smaak toe en laat de saus op een laag vuur koken.
- Verhit 20 g boter en bak de sjalot en de paddestoelen 5 minuten op een hoog vuur en schep ze door de saus.
- Bestrooi de ossenhaasjes met peper en bak ze in ca. 5 minuten om en om bruin en rose.
- Verdeel de groenten over de borden. Leg het vlees eromheen. Lepel wat van de saus rond het vlees. Lekker met gebakken minikrieltjes.