Pasta met chorizo en rode wijn
Een super snel en simpel recept. Heerlijke pasta met een saus van rode wijn. Heerlijk vol van smaak en gemakkelijk om te maken. Binnen 20 min staat alles op tafel en kan je echt genieten van een heerlijke Italiaanse pasta. Lekker voor erbij is een salade van tomaat en mozzarella met verse basilicum en een dressing van balsamico azijn.
Pasta met chorizo en rode wijn
Prep Time: 5 minutes
Cook Time: 15 minutes
Yield: 2
Ingredients
- 200 gram pasta
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 100 ml rode wijn
- halve chorizo worst
- 50 gram tomaten puree
- 50 gram zongedroogde tomaten
- hand vol verse basilicum
Cooking Directions
- Snij de ui en knoflook fijn en fruit dit 2 min aan in een ruime pan tot de ui zacht is.
- Snij de chorizo in kleine blokjes en voeg dit bij de ui en bak dit 5 min mee.
- Voeg vervolgens de rode wijn, tomaten puree en fijn gesneden zongedroogde tomaten toe en laat dit op een laag vuur 15 min sudderen.
- Kook de pasta volgens verpakking en giet de pasta af. Voeg de pasta bij de saus en roer goed door zodat alle pasta een laagje saus heeft.
- Serveer de pasta met fijngesneden verse basilicum.