Pasta met gehaktballetjes en basilicum
Het is al weer enige tijd geleden dat er een nieuw pasta recept op de site is gekomen. Daarom vandaag weer een lekker kort recept voor een heerlijke pasta. Dit is perfect voor als je niet de tijd hebt om lang in de keuken te staan. Het belangrijkste van een goede pastasaus is natuurlijk de smaak. Om er een echt Italiaans tintje aan te geven moet je een beetje citroenrasp door de saus doen.
Recept voor pasta met gehaktballetjes en basilicum
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 15 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 300 gram ongekruid gehakt
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 el worcestersaus
- 1 tl cayennepeper
- 1 tl citroenrasp
- 4 grote tomaten
- handje vol verse basilicum
- 1 rode paprika
- 100 gram geraspte pecorino
- 400 gram pasta
Cooking Directions
- Snipper de ui en knoflook fijn. Leg een klein beetje van beide apart (dit gebruiken we voor het gehakt).
- Meng in een kom het gehakt, worcestersaus, cayennepeper, ui en knoflook door elkaar en draai hier kleine gehaktballetjes van.
- Zet het water op voor de pasta en als deze kookt laat hier dan kort de tomaten te ontvellen (even kort in bijna kokend water leggen en afkoelen met koud water). Snij de tomaten en de rode paprika vervolgens in kleine stukjes.
- Fruit de rest van de ui en knoflook in de pan aan en voeg vervolgens de gehaktballetjes toe. Bak deze kort aan zodat de buitenkant gaar is. Voeg vervolgens de tomaten en paprika toe en laat dit met een klein beetje water (scheutje) sudderen voor 4 min. Voeg de vers gesneden basilicum en citroenrasp toe.
- Kook de pasta volgens verpakking en giet deze af. Voeg de pasta vervolgens bij de saus en roer nog een paar keer goed door. Serveer met geraspte pecorino.