Pasta uit de oven

Pasta met veel kaas is altijd lekker. Dit recept heeft de lekkerste tomatensaus die je kan verzinnen. Heerlijk van smaak met veel basilicum. Het is een pasta recept uit de oven dat gemakkelijk te maken is voor veel personen.
Pasta uit de oven
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 45 minutes
Yield: 5
Ingredients
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 3 blikken tomaten
- 1 rode peper
- hand vol verse basilicum
- 400 gram penne pasta
- 4 handen vol geraspte parmezaanse kaas
- 3 bollen mozzarella
- 1 el rode wijn azijn
Cooking Directions
- Verwarm de oven voor op 200C.
- Doe olijf olie in een ruime pan en doe de ui, knoflook en de rode peper erin en laat dit 10 min heel zachtjes bakken. Het mag niet aanbranden.
- Doe vervolgens de blikken tomaten erbij met een klein glaasje water en laat dit 20min zachtjes koken.
- Pureer het vervolgens in een keukenmachine en versnipper de basilicum in de saus (bewaar wat voor de garnering) en breng verder op smaak met zout, peper en 1el rode wijn azijn.
- Kook de pasta volgens verpakking en giet deze af.
- Hussel de pasta met de helft van de saus en een handje parmezaanse kaas door elkaar.
- Pak nu een ovenschaal of braadslee. Leg een laagje pasta in de schaal, dan was saus een hand vol parmezaanse kaas en 1 bol mozzarella in plakken erop. Herhaal dit proces totdat alle ingredienten op zijn. Eindig met een flinke laag kaas.
- Zet de schaal 15 min in een hete oven tot de bovenkant van het gerecht goudbruin is.