Pastasalade
Met warm weer is het soms heerlijk om lekker fris te eten. Mijn persoonlijke favoriet is een pastasalade. Je kunt namelijk eindeloos combineren met alles wat er nog in je koelkast zit. Zelf vind ik pasta salade met tonijn of pastasalade met chorizo erg lekker, maar andere combinaties zijn natuurlijk ook mogelijk.
Pastasalade
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 10 minutes
Yield: 6
Ingredients
- 1/2 chorizo worst
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 1 bol mozzarella
- 100 gram zwarte olijven
- krop ijsbergsla
- 400 gram pasta
- 200 gram roma tomaten
- 3 el olijfolie
- 2 el balsamico azijn
- 1 el limoensap
- zout & peper
Cooking Directions
- Kook de pasta volgens verpakking in 8 min gaar en spoel deze af met koud water tot het is afgekoeld.
- Snipper de ui en snij de paprika, tomaten, chorizo worst, ijsbergsla en mozzarella in stukken.
- De de pasta bij de gesneden groeten en mix goed door elkaar.
- Voor de dressing, doe de olijfolie, balsamico azijn en limoensap in een kommetje en mix. Breng het verder op smaak met zout en peper en doe het door de pasta salade.