Penne met bospaddestoelen en peterselie
Vegetarische gerechten zijn echt net zo lekker als gerechten met vlees. Soms is het zonde om vlees bij een gerecht te doen. Vlees heeft de neiging om te overheersen in het gerecht. Als dit niet ten goede komt van de andere smaken dan kun je het beter weglaten.
Recept voor penne met bospaddestoelen
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 10 minutes
Yield: 2
Ingredients
- 500 gram Penne (pasta)
- 2 tenen knoflook
- 500 gram bospaddestoelen
- 1/2 chilipeper
- scheut witte wijn
- 200 gram mascarpone
- 1 citroen (rasp)
- hand vol verse peterselie
Cooking Directions
- Kook de pasta volgens verpakking in ongeveer 10min gaar.
- Snij de knoflook in plakjes en de bospaddestoelen in grove stukken. Snipper de chilipeper fijn en fruit dit samen met de knoflook aan.
- Doe vervolgens de bospaddestoelen erbij en bak deze 4 min mee. Schenk de wijn erbij en laat kort de alcohol verdampen, voeg vervolgens de mascarpone toe samen met de citroen rasp en verwarm dit tot de mascarpone een saus wordt.
- Giet de pasta af en voeg dit bij de saus. Maak het gerecht af met verse perterselie