Pittige Hamburger
Na de heerlijke Vaderdag Hamburger is het tijd voor een nieuwe varriant. Ik hou zelf erg van pittig eten en daarom hier het recept voor een pittige hamburger met rode peper en basilicum. Je kunt deze hamburger zo pittig maken als je zelf wil door meer of minder rode peper te gebruiken. Dit is weer een heerlijk recept wat lekker snel klaar te maken is. Zelf hamburgers maken blijft lekker!
Recept Pittige Hamburgers
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 10 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 450 gram Rundergehakt
- 2 tenen knoflook
- 1 tl ketchup
- 1 tl mosterd
- 1 ei
- 1 rode peper
- 1 kleine ui
- handje vol basilicum
Cooking Directions
- Mix het gehakt, ketchup, mosterd, ei en de fijngesneden ui, rode peper en knoflook in een kom.
- Vlak voor het bakken van de hamburgers, voeg je de basilicum blaadjes toe aan het gehakt en maak je er 4 balletjes van. Druk deze vervolgens plat tot mooie hamburgers.
- Bak de hamburgers in een hete pan met olie 5-6 min aan iedere kant.
- Serveer de hamburger op een broodje met sla, tomaat en komkommer.