Pittige kiptajine met abrikozen
Een heerlijk zoete tajine door de gedroogde abrikozen. Zorg bij het maken van een tajine dat je voldoende tijd hebt. Het beste is om een tajine op laag vuur te zetten en vervolgens te vergeten. Hoe langer hij pruttelt hoe beter alle smaken vrij komen.
Pittige kiptajine met abrikozen
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 40 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 2 el olijfolie
- 1 ui in ringen gesneden
- 3 takjes rozemarijn
- 2 tenen knoflook
- 1/2 chilipeper
- 1 kaneelstokje
- 6 kippenpoten
- 175 gram gedroogde abrikozen
- 2 el honing
- 1 blik tomaten
- handje vol verse koriander
Cooking Directions
- Snij de ui in ringen en de knoflook en chilipeper (zonder zaadjes) fijn. Bak dit vervolgens in een Tajine of braadpan met wat olijfolie en de rozemarijn goud bruin.
- Voeg vervolgens de kip toe en bak dit mee tot het bruin is.
- Doe nu het kaneelstokje erbij samen met de abrikozen, honing en tomaten uit blik. Doe er nog 50-100 ml water bij zodat alles mooi onder staat. Doe nu de deksel op de pan of tajine en laat dit op een heel laag vuurtje minimaal 40 min sudderen.
- Haal het kaneelstokje eruit en breng op smaak met verse koriander. Je kunt er ook voor kiezen om er amandelen bij te serveren.