Pittige kippensoep met gehaktballetjes
Dit recept komt van Bill Granger. Het is een zeer eenvoudige soep met geweldig lekkere balletjes. Het heeft een Aziatisch tintje en is heerlijk te combineren met Vietnamese rolletjes. Voor als je een keer een andere kippensoep wil die niet al te pittig is.
Pittige kippensoep met kipballetjes
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 20 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 350 ml kokosmelk
- 600 ml kippenbouillon
- 2 limoenblaadjes
- 3 plakjes verse gember
- 1 el vissaus
- 1 el limoensap
- 1 tl suiker
- 4 stukjes mini paksoi (overlangs doormidden gesneden)
- gehaktballetjes
- 350 gram kippengehakt
- 60 gram bamboescheuten uit blik
- 2 tl vers gerapte gember wortel
- 1 rode peper
- 2 el fijn gesneden verse koriander
- 2 el vissaus
- 2 el maizena
- zout & peper
Cooking Directions
- Voor de gehaktballetjes. snij de rode peper (zonder zaadjes) samen met de bamboescheuten, koriander en gember wortel fijn in een keukenmachine. Meng dit vervolgens door het kippengehakt. Voeg hier de vissaus en de maizena aan toe en breng op smaak met zout en peper.
- Draai met vochtige handen mooie kleine gehaktballetjes van het kippengehakt en zet ze opzij.
- Doe in een ruime pan de kokosmelk en kippenbouillon en breng dit net aan de kook. Voeg vervolgens de gember en limoenblaadjes toe en laat voor 5 min langzaam doorkoken met de deksel op de pan.
- Voeg de gehaktballetjes toe aan de soep en kook deze gaar in ongeveer 5-7 min op een matig vuur.
- Breng de soep vervolgens op smaak met de vissaus en suiker. Voeg als laatste de minipaksoi toe en laat dit nog enkele minuten meekoken.
- Serveer de soep met verse koriander en wat fijn gesneden rode peper.