Pompoen risotto met pancetta
Op herfstige dagen is het heerlijk om lekker te eten. Buiten is het donker, binnen zijn de kaarsjes aangestoken. Een echte herfstige groente is pompoen. Je kunt hier veel verschillende gerechten mee maken. Denk aan pompoensoep of je kunt pompoen bij de hutspot doen. Dit recept is van Jamie Oliver. Hij maakt een geweldige risotto met pompoen.
Recept voor Risotto met pompoen en pancetta
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 40 minutes
Yield: 6
Ingredients
- 1 liter bouillon (kippen- of groentebouillon)
- 2 el olijfolie
- 1 grote ui
- 400 gram risottorijst
- 2 glazen witte wijn
- 70 gram boter
- 1 buternutpompoen
- 1 el korianderzaad
- 1 el chilivlokken
- 12 plakken pancetta
- 1 bosje verse salie
- 6 el mascarpone
- zout & peper
- 100 gram parmezaanse kaas
Cooking Directions
- Verwarm de oven voor op 190C. Snij de pompoen door midden en haal de pitjes eruit. Snij deze vervolgens in plakken van ongeveer een halve cm. Leg de pompoen in een ovenschaal en bestrooi dit met het fijngemalen korianderzaad, chilivlokken, zout en peper en 1 el olijfolie. Zorg er voor dat de pompoen goed bedekt is met het kruidenmengsel.
- Bak de pompoen vervolgens in 30min zacht in de oven.
- Snipper in de tussentijd de ui fijn en fruit deze met olijfolie 10 min in een grote pan (voor de risotto). Voeg vervolgens de risottorijst toe en bak deze mee tot deze glazig wordt. Doe vervolgens de witte wijn erbij en laat dit op een heel laag vuurtje pruttelen tot de rijst de wijn helemaal heeft opgenomen.
- Schenk vervolgens beetje bij beetje de bouillon erbij. Zorg ervoor dat je na elke scheut wacht tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Doe dit net zolang tot alle bouillon op is (dit duurt ongeveer 20min).
- Haal de pompoen uit de oven en leg de plakken pancetta erop en de blaadjes salie. Doe de schaal weer terug in de oven voor ongeveer 8 min.
- Snij vervolgens de popoen fijn en meng dit met de risotto. Haal de risotto van het vuur en voeg de boter en de parmezaanse kaas toe. Doe nu de deksel op de pan en laat de risotto 5 min staan.
- Serveer de risotto met de knapperige plakjes pancetta en een lepel mascarpone.