Portobello burger
Eens een wat andere versie van de normale hamburger. De portobello burger. Je kent dit mogelijk als het vegetarische alternatief van de hamburger, maar je kan er ook als nog een rundvlees burger op doen en de portobello gebruiken als alternatief voor het broodje. Neem dan wel alleen een onderkant, want 2 portobello helften + een burger is misschien wel een beetje veel.
Portobello burger
- 2 portobello's
- 200 gram rundergehakt
- 1 tl zout
- 1 avocado (in plakjes)
- handje waterkers
- 1 tomaat (in plakjes)
- 1 augurk (in plakjes)
- 1 tl ketchup
- 1 tl olijfolie
-
Meng het gehakt met het zout en maak er 2 mooie burgers van. Zet de burgers vervolgens minimaal 30 min in de koelkast om stevig te worden
-
Snij het binnenste van de portobello’s eruit en grill ze op een grill plaat of onder een hete grill in de oven.
-
Bak de hamburgers in een beetje olijfolie 4 min aan beide kanten tot hij mooi gaar is, maar niet te gaar want dan wordt de burger droog en is hij niet meer lekker. Haal de burgers uit de pan en laat ze 5 min rusten.
-
Leg een gegrilde portobello op een bord, doe er een beetje waterkers op. Leg de burger er vervolgens op samen met 2 plakjes tomaat per burger, plakjes avocado en een paar plakjes augurk. Maak de burgers af met een beetje ketchup.