Tom Kai, Thaise kippensoep
Gewone kippensoep is lekker, maar af te toe is het lekkerder om er een Thaise variant van te maken. In de basis zijn ze namelijk het zelfde. Mocht je bezoek krijgen en de ene helft houdt van exotisch eten en de andere helft heeft liever iets vertrouwd dan is kippen soep en tom kai de perfecte combinatie. In de ene pan kan je de Nederlandse keuken laten pruttelen en in de andere de Thaise.
Recept thaise kippensoep (Tom Kai)
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 25 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 200 gram kipfilet
- 2 blikken kokosmelk
- 0,5 liter water
- 4 cm gember
- 1 stengel citroengras
- 4 kaffirlimoenblaadjes
- 2 el citroensap
- 0,5 tl suiker
- 2 bosuitjes
- 200 gram oesterzwammen
- 2 el vissaus
- 1 rode peper
Cooking Directions
- Snij de kipfilet in reepjes van ongeveer 1 cm. Verhit de kokosmelk samen met de limoenblaadjes, gember en het citroengras. Als het kookt, voeg dan de kipreepjes toe en laat het zonder deksel pruttelen tot de kip gaar is.
- Haal vervolgens de limoenblaadjes, citroengras en de gember eruit. Roer vervolgens de vissaus, citroensap en de suiker erdoor.
- Snij de oesterzwammen in repen (niet al te dun) en voeg ze toe aan de soep. Voeg vervolgens de in ringen gesneden bosuitjes en de vers gehakte rode peper toe. Breng het vervolgens aan de kook en laat dit 3 min zonder deksel pruttelen.