Echte Italiaanse tomatensaus

Iedereen weet dat de saus de pasta maakt. Dus een echte goede tomatensaus maakt elk pasta gerecht extra lekker. Een goede tomatensaus maak je natuurlijk van echte tomaten. Het liefst van pomodori. Dit zijn tomaten met meer vruchtvlees en daarom beter geschikt voor het maken van een tomatensaus.
Italiaanse Pastasaus
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 15 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 6 pomodori (of gewone tomaten)
- 1 el rode wijn azijn
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1/2 rode peper (zonder zaadjes)
- Hand vol verse basilicum
- zout & peper
Cooking Directions
- Ontvel de pomodori en snij ze in grove stukken. Snij vervolgens de ui, chilipeper en knoflook fijn.
- Doe de ui, chilipeper en knoflook in een ruime sauspan en bak dit met wat olijfolie op laag vuur tot de uien mooi zacht en bruin van kleur worden.
- Doe vervolgens de tomaten erbij en laat dit 10 min zachtjes koken.
- Doe de tomatensaus in een keukenmachine en voeg de rode wijn azijn en verse basilicum toe. Pureer nu tot een mooie gladde saus. Breng de saus verder op smaak met zout en peper.