Franse Quiche Lorraine
Het is tijd voor een echte klassieker. De Quiche lorraine. Dit is een heerlijk frans recept voor de lunch of avond eten. Het is vrij simpel te maken als je gebruik maakt van bladerdeeg. Je kan natuurlijk ook de bodem helemaal zelf maken. Dit is erg lekker, maar lastig om precies goed te krijgen. Daarnaast kost het ruim 30 min extra om te bereiden.
Recept Quiche lorraine
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 30 minutes
Yield: 6
Ingredients
- 4 plakken bladerdeeg
- 300 gram bacon
- 400 ml creme fresh
- 3 eieren
- 4 eierdooiers
- 300 gram geraspte kaas
- 1 tl nootmuskaat
- zout & peper
Cooking Directions
- Ontdooi het bladerdeeg en bekleed de quiche vorm hiermee. Prik wat gaatjes in het deeg voor een luchtig resultaat.
- Snij de bacon in kleine stukjes en kook dit gedurende 10 min. Giet vervolgens af en laat dit afkoelen.
- Meng de eierdooiers, eieren en creme fresh samen in een kom tot een glad mengsel.
- Verdeel de bacon en de kaas over de quiche vorm. Giet vervolgens het ei mengsel erover. Breng dit verder op smaakt met zout, peper en nootmuskaat.
- Bak de quiche af in 20-30 min in de oven op 180C.