Mosselen met friet
Het is tijd voor mosselen. Ik heb al eerder een lekker recept voor mosselen geplaatst, namelijk mosselen met chorizo. Nu het recept waar ik mee ben opgegroeid. Alle keren dat ik in Frankrijk mocht eten in een restaurant was dit mijn keuze. Moules au frites. Heerlijke mosselen met friet. Simpel maar daarom niet minder lekker.
Recept Mosselen met Friet
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 10 minutes
Yield: 2
Ingredients
- 500 gram dunne (friet)
- 2 kilo verse mosselen
- 200 ml kookroom
- 150 ml witte wijn
- 1 grote ui
- verse peterselie
- zout & peper
- 4 el mayonaise
Cooking Directions
- Spoel de mosselen af onder koud water en verwijder alle viezigheid. Ga niet de schelp schoon schrobben omdat deze dan een vieze grijze kleur krijgt als je ze hebt gekookt. Verwijder alle mosselen die drijven in het water of open blijven staan als je er tegenaan tikt. Doe alle dichte mosselen vervolgens in de pan.
- Fruit de ui in een ruime pan aan en doe de mosselen erbij samen met de witte wijn en zet dit op het vuur. Schud de pan een aantal keren goed om totdat alle schelpen open staan en de mosselen gaar zijn. Verwijder alle mosselen die dicht blijven na het koken.
- Voeg vervolgens de kookroom, peterselie en zout en peper toe. Kook dit heel kort even mee.
- Bak de frieten in een frituur en serveer dit bij de mosselen met 1 el mayonaise.