Pasta Carbonara
Hierbij een heerlijk simpel pasta recept. Pasta carbonara. Dit recept is oorspronkelijk afkomstig uit Lazio en wordt gemaakt van ingrediënten die betaalbaar waren voor de armen. Denk hierbij aan melk en eieren. De smaak komt voornamelijk van de kaas. Kies daarom voor een kaas met veel smaak van zichzelf. Bijvoorbeeld, pecorino of parmezaanse kaas.
Recept Pasta Carbonara
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 15 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 400 gram pasta (spagetti)
- 175 gram pancetta (ham)
- 2 el olijfolie
- 3 tenen knoflook
- 3 grote eieren
- 50 gram pecorino
- hand vol blad peterselie
- zout & peper
Cooking Directions
- Kook de pasta volgens verpakking gaar.
- Snij de pancetta (ham) in dunne repjes van ongeveer 2cm lang. Bak dit vervolgens tot het goud bruin is. Voeg vervolgens de fijn gesneden knoflook en peterselie toe en bak nog enkele seconden mee. Haal het vervolgens van het vuur.
- Giet de pasta af en doe de dit bij de pancetta en knoflook mix. Voeg vervolgens de 3 losgeslagen eieren toe samen met de pecorino. en mix dit goed door elkaar.
- Breng het verder op smaak met zout en peper. Serveer met wat geraspte pecorino in een mooi pasta bord.