Spaanse patatas bravas
Het meest bestelde gerecht bij het tapas restaurant, maar wat zit er nu precies in die saus? Hierbij mijn interpretatie van patatas bravas. Niet de meest gezonde versie, maar wat mij betreft wel heel erg lekker.
Recept Patatas Bravas
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 45 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 500 gram ongeschilde aardappelen
- 4 el paprika poeder
- 1 el cayennepeper
- 1 el gedroogde tijm
- 3 el olijfolie
- 80 ml mayonaise
- 2 el melk
- 1 teen knoflook
- verse bieslook
- zout & peper
Cooking Directions
- Was de aardappelen en ze in stukken van ongeveer 2cm. Doe ze vervolgens in een grote ovenschaal en doe de olie, paprika poeder, cayennepeper en tijm erbij meng dit goed zodat alle aardappelen een beetje rood zijn.
- Doe de aardappelen in een voorverwarmde oven op 180C. en laat dit 45min bakken. Vergeet niet de aardappelen af te toe om te scheppen.
- Voor de saus, doe de mayonaise en melk bij elkaar en meng dit tot een saus. Doe vervolgende de fijn geperste knoflook erbij en breng op smaak met zout, peper en verse bieslook.
- Haal de aardappelen uit de oven en schenk de saus erover. Eet smakelijk!