Thaise viskoekjes

Dit is echt een show stopper voor als je veel gasten te eten krijgt. Samen met de spring rolls is dit een heerlijk hapje vooraf. Je kunt dit eten als lunch of als aperitief. Je kunt er voor kiezen om kant en klare currypasta te gebruiken. Deze viskoekjes hebben een hele eigen smaak en zal iedereen doen watertanden. Ga snel aan de slag en geniet van het wel verdiende resultaat.
Recept thaise viskoekjes
Prep Time: 45 minutes
Cook Time: 15 minutes
Yield: 25 stuks
Ingredients
- 1 kilo zalm
- 1 ei
- 2 tl verse koriander
- 2 tl suiker
- 100 gram sperziebonen in stukjes
- Voor de rode currypasta
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 2 el citroengras
- 3 tl koriander wortel
- 2 tl chilivlokken
- 1 tl galangapoeder
- 1 tl geraspte citroenschil
- 1/2 tl garnalen pasta
- 1 gedroogd limoenblaadje
- 3 tl paprikapoeder
- 1/2 tl gemalen kurkuma
- 1/2 tl komijnzaadjes
- 3 tl olie
Cooking Directions
- Meng alle ingrediënten voor de curry pasta tot een glad geheel in een keukenmachine.
- Klop de vis, het ei de koriander, suiker en 5 eetlepels rode curry pasta tot een glad geheel (bewaar de rest van de rode curry pasta voor een ander gerecht).
- Meng het vis mengsel en de bonen door elkaar in een kom.
- Maak kleine balletjes van het mengsel in druk deze iets plat tot een koekje. Herhaal dit tot het mengsel op is.
- Frituur de viskoekjes in de hete olie (180C.) tot ze goed bruin en gaar zijn. Laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier. Serveer met chilisaus.