Risotto met champignons en rucola
Risotto is een heerlijk rijst recept met vele mogelijkheden. Als je de basis goed hebt kun je vele combinaties maken. Dit recept is een risotto met champignons en rucola sla.
Risotto met champignons en Rucola
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 25 minutes
Yield: 2
Ingredients
- 300 gram risotto rijst
- 250 ml witte wijn
- 500 ml kippen bouillon
- 200 gram champignons
- 200 gram rucola sla
- 50 gram boter in stukjes
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 100 gram geitenkaas
Cooking Directions
- Snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze aan in de pan. Laat dit vervolgens 5 min op laag vuur sudderen tot het zacht is.
- Doe de rijst erbij en bak dit kort aan tot deze glazig is.
- Doe de wijn erbij en roer dit om op een laag vuur tot alle wijn door de rijst is opgenomen.
- Schenk vervolgens beetje bij beetje de bouillon erbij, zo dat alle bouillon door de rijst wordt opgenomen.
- Bak vervolgens de champignons even in een pan aan en voeg deze bij de risotto.
- Doe de stukjes boter erbij en laat dit 5 min staan met een deksel op de pan.
- Voeg vervolgens de rucola toe en serveer het gerecht met de geitenkaas.