Rode bietensoep met knapperige spek
Een soep dit ik heb gemaakt tijdens een kerstdiner. Bijzonder en zeer smaakvol. Combineert geweldig met een Duitse Riesling en is qua kleur prachtig. Voor als je eens een andere soep wilt serveren aan je gasten met als kers op de taart heerlijk knapperig spek.
Rode bietensoep met spek en kwartelei
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 25 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 500 gram gekookte rode bieten
- 250 gram zure room
- 1 ui
- 1 tl gemalen komijnzaad
- 1 liter paddestoelen fond
- 8 plakken ontbijtspek
- 4 kwarteleitjes
- flinke scheut azijn
- zout & peper
Cooking Directions
- Bak in een ruime pan de ui en de in blokjes gesneden rode bieten kort op tot de ui gefruit is.
- Voeg de paddestoelen fond toe en laat dit rustig aan de kook komen. Laat dit vervolgens 5-10 min rustig doorkoken.
- Leg de spek op een bakplaat en bak dit krokant in 15 min in een voorverwarmde oven op 200C.
- Haal de spek uit de oven en leg dit op een stukje keukenrol en laat afkoelen.
- Pureer de soep met een staafmixer glad en voeg de zure room toe. Breng de soep verder op smaak met zout, peper en gemalen komijnzaad.
- Breng 1 liter water aan de kook en voeg hier ruim azijn en zout aan toe. Pocheer vervolgens de kwarteleitjes in 2 min gaar.
- Serveer de soep in een kom of soepbord met daarin een gepocheerd kwarteleitje en 2 plakken spek.