Sambal Goreng Basah
Een van mijn persoonlijke favorieten in de Molukse keuken. Dit heerlijke vleesgerecht is zout van smaak en heeft een geweldig kruidig aroma. Een geur explosie in je keuken! Alle ingredienten zijn te koop bij een Indische toko en zijn zeker de moeite waard.
Sambal Goreng Basah
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 45 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 400 gram rundvlees
- 1 grote ui
- 6 teentjes knoflook
- 2 verse rode pepers
- 1 theelepel garnalenpasta
- 1 dl asamwater
- 3 plakjes laos
- 3 blaadjes salam
- 1 tl aromat
- 1 bouillontablet
- 2 el ketjap
- 1 1/2 el stroop
- olie
Cooking Directions
- Snij het vlees in dunne reepjes
- Snij de ui, knoflook en rode pepers fijn
- Maak de garnalenpasta in 1 el water los.
- Fruit de ui, knoflook, loas, en blaadjes salam in olie lichtbruin. Voeg vervolgens de rode peper en garnalenpasta toe.
- Voeg het vlees toe bij het kruidenmengsel en schroei het vlees dicht.
- Voeg de aromat, bouillontablet, asamwater, ketjap en stroop toe. Kook hierin het vlees tot het gaar en bijna droog is.
- Serveer met rijst of nasikuning