Saté van de straat
In Zuid-oost Azië is saté als bij ons de snackbar. Je kunt het overal krijgen tot diep in de nacht. Goede saté is klein, maar je krijgt dan ook veel stokjes. Heel veel stokjes, zo’n 30 a 50 stuks! Ontzettend leuk om zelf te maken voor een dinner party.
Saté Babi
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 15 minutes
Yield: 30 stokjes
Ingredients
- 1 kg mager varkensvlees
- 6 tenen knoflook
- 2 tl suiker
- 1 kippenbouillon tablet
- 2 cm gember
- 2 tl komijnzaad
- 1 el korianderzaad
- 2 el asamwater
- olie
Cooking Directions
- Het vlees in repen snijden en daarna in kleine blokjes van 2 cm.
- Knoflook, suiker, gember en bouillontablet fijn malen. Voeg vervolgens de komijnzaad, korianderzaad en asamwater toe. Asamwater maak je door Tamarinde te vermengen met water en dit te zeven.
- Meng het vlees met het kruidenmengsel en laat dit min. 10 minuten intrekken.
- Sate stokjes invetten met olie en aan elk stokje 4 stukjes vlees rijgen.
- Roster de satéstokjes in een koekenpan of op de grill.