Snelle Griekse salade
Soms wil je gewoon even snel een salade maken voor bij de rest van de maaltijd. Ik ga dan altijd voor een makkelijke Griekse salade. Lekker fris en heerlijk rijk met feta en olijven. Bespaar niet te veel op de olijven, iets duurder is veel en veel lekkerder.
Griekse salade
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 5 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 1 krop ijsbergsla
- 1/2 rode ui
- 1/2 komkommer
- 5 rijpe kerstomaatjes
- hand vol zwarte olijven
- 4 el griekse yoghurt (of turkse)
- 1 citroen
- 50 gram feta
- zout & peper
Cooking Directions
- Snij de ijsbergsla in grove stukken. Pel en rasp de ui en de komkommer op de grove kant van een blokrasp boven een kom. Doe er een snuf zout bij en knijp zo veel mogelijk vocht eruit en strooi het mengsel van ui en komkommer over de sla.
- Snij de tomaten in stukken en strooi die samen met de olijven er over.
- Roer in een kom het sap van 1 citroen door de yoghurt en voeg naar smaak zout en peper toe.
- Besprenkel de sla met de dressing en kruimel er de feta over.