Snelle indiase gele curry
Een gemakkelijk en snel recept dat in 15 min op tafel kan staan. Koken hoeft niet lang te duren. Daarnaast is het natuurlijk ook nog eens heel erg lekker. Een curry is perfect voor als je even snel wat moet eten of voor heel veel mensen moet koken. Hierbij het recept voor een snelle gele curry
Snelle Indiase gele curry
Prep Time: 5 minutes
Cook Time: 10 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 400 gram rijst
- 200 gram kipfilet
- 2 tenen knoflook
- 1 el verse gember
- 1 ui
- 1 el mosterd
- 1 tl komijnzaad
- 1/2 tl cayenne peper
- 1 el geelwortel poeder
- 250 ml kokosmelk
- 100 gram sperziebonen
- 100 gram doperwten
- zout & peper
Cooking Directions
- Kook de rijst in ruim kokend water met een flinke snuf zout.
- Snij de knoflook, ui en gember fijn en fruit dit aan in een pan met wat olie.
- Voeg vervolgens de fijngesneden kip toe en bak dit op hoog vuur bruin.
- Doe de komijnzaad, cayenne peper, geelwortel poeder en mosterd erbij en bak dit 1 min mee.
- Voeg de sperziebonen en doperwten toe en vervolgens de kokosmelk en breng dit langzaam aan de kook en laat dit 5 min doorkoken.
- Giet de rijst af en laat dit met de deksel op de pan nog 5 min na garen.
- Serveer de rijst met de curry saus en optioneel met een papadum.