Spaanse aardappel tortilla
Bij feestelijke gelegenheden horen feestelijke gerechten. Spaanse tappas is wat mij betreft echt feestelijk. Heerlijke kleine hapjes samen op tafel met een lekker glas wijn. Naast alle hapjes met vlees, vis en veel knoflook zijn er ook heerlijke hartige gerechten. Denk aan patatas bravas of dit recept voor aardappel tortilla. Een heerlijke recept voor een feestelijke avond!
Aardappel tortilla
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 50 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 250 gram aardappelen
- 1 grote ui
- 5 eieren
- zout & peper
- 3 el olie
Cooking Directions
- Snij de ui in halve ringen en schil de aardappelen en snij ze in dunne plakken. Leg de aardappel plakjes op een oude theedoek en dep ze zo droog mogelijk.
- Doe 2 el olie in een koekenpan (20cm) en laat warm worden. Bak hier kort de aardappelen en ui in en breng op smaak met zout en peper. Draai vervolgens het vuur helemaal laag en laat dit met een deksel op de pan 25 min gaar worden.
- Klop de eieren licht los (klopt ze niet te ver). Doe vervolgens de aardappelen en ui bij het eimengsel.
- Doe de overgebleven olie in de koekenpan en schenk het eimengsel erin. Zet de pan nu op het aller laagste vuur en laat het ei gaar worden zonder deksel. Dit duurt ongeveer 25 min.
- Serveer de tortilla met een blaadje basilicum.