Spaanse mosselen met chorizo
Mosselen, niet iedereen vindt dit lekker wat echt zonde is. Ik geef toe dat de looks van de mossel niet geweldig zijn, maar hier moet je even voorbij kijken. Mosselen hebben een geweldige unieke smaak. Geen enkel ander product smaakt het zelfde. Mocht je een van de velen zijn die mosselen niet lekker vinden, geef die lekkere mossel nog 1 kans.
Recept Mosselen met Chorizo
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 5 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 1 kg mosselen
- 1 takje selderij
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 chorizo worst
- 3 takjes tijm
- verse basilicum
- zout & peper
Cooking Directions
- Spoel de mosselen af onder koud water en verwijder alle viezigheid. Ga niet de schelp schoon schrobben omdat deze dan een vieze grijze kleur krijgen als je ze hebt gekookt. Verwijder alle mosselen die drijven in het water of open blijven staan als je er tegenaan tikt.
- Snij de paprika selderij fijn en snij de chorizo in schijfjes.
- Doe de paprika, selderij, groene paprika, chorizo en tijm in een pan en doe de mosselen erbij. Voeg vervolgens ongeveer 100 ml water toe. Kook de mosselen op hoog vuur tot ze open staan. Schud de pan een aantal keren goed om zeker te zijn dat alle mosselen gaar zijn. Verwijder alle mosselen die dicht blijven na het koken.
- Maak het gerecht af met zout, peper en verse basilicum.