Spaanse Paella
Heerlijk! schelpdieren, vlees, groente, alles bij elkaar in een pan en dan heerlijk op smaak brengen met kruiden. Paella is wat mij betreft echt een geweldig recept. Het begint ’s ochtends vroeg al. Lekker naar de markt om verse vis te halen en alle andere ingredienten. Alles op de markt halen geeft toch het idee dat je echt alles zelf aan het maken bent.
Recept Spaanse paella
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 45 minutes
Yield: 6
Ingredients
- 300 gram kip
- 200 gram garnalen
- 300 gram mosselen
- 2 grote paprika's
- 2 uien
- 200 gram doperwten
- 1 chorizo worst
- 800 gram rijst
- safraan
- 2 el kerrie poeder
- 2 el koenjit
- 2 limoenen
- zout & peper
Cooking Directions
- Kook water met de saffraan om hier vervolgens de rijst in te koken. Kook de rijst net niet gaar en giet af.
- Snij de kip, paprika, ui, chorizo in blokjes van ongeveer 2 cm.
- Bak dit alles in een pan met wat olijfolie en breng op smaak met zout, peper, koenjit en kerriepoeder.
- Bak vervolgens de garnalen en mosselen in een pan en breng dit ook op smaak met peper, zout, koenjit en kerriepoeder.
- Voeg alles bij elkaar in een grote pan en bak de rijst iets op tot dat deze echt gaar is.
- Serveer met schijfjes limoen