Spinazie op zijn Koreaans (Sigeumchi Namul)

De Koreaanse keuken kenmerkt zich door de vele kleine bijgerechten. Zeker bij een Koreaanse BBQ. Hoe meer kleine gerechtjes je erbij hebt, hoe beter. Van Kimchi tot andere gezuurde of pittige groenten. Dit is een recept voor pittige spinazie. Snel om te maken en heerlijk bij een Koreaanse stoofschotel of Koreaanse kip zoals deze Koreaanse kip recept
Sigeumchi Namul (Koreaans spinazie bijgerecht)
- 1 zak gewassen spinazie (ongeveer 400 gram)
- 1 lente ui
- 2 tl koreaanse chili pasta
- 2 tl lichte soja saus
- 1 tl fijngesneden knoflook
- 1/2 tl suiker
- 1 tl sesamolie
- 1 tl sesamzaadjes
- zout en peper
-
Snij de steeltjes van de spinazie en was deze goed schoon. Blancheer de spinazie 30-40 seconden in koken gezout water. Haal de spinazie uit het kokende water en koel het direct af in ijskoud water. Giet de spinazie af en knijp zo veel mogelijk van het vocht uit de spinazie. Snij de spinazie in de reepjes.
-
Meng de overige ingrediënten in een mooie kom en doe de spinazie erbij. Laat de dressing minimaal 10 min goed intrekken en serveer