Vietnamese rolletjes | Spring Rolls
Beter bekend als spring rolls. Dit zijn overheerlijke koude rolletjes gemaakt van rijstvellen. Rijstvellen zijn te koop bij je plaatselijke toko. Deze zijn gedroogd, je zult ze daarom moeten weken in water om ze soepel te krijgen.
Recept Vietnamese Rolletjes
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 8 minutes
Yield: 15 rolletjes
Ingredients
- 1 kipfilet of 45 garnalen
- 1 wortel
- 1 komkommer
- bosje verse koriander
- 1 pak rijstvellen
- 1 krop sla
- 1 rode peper
Cooking Directions
- Kook de kip tot deze gaar is. Als je gebruik maakt van garnalen. Bak deze dan kort op in een pan tot ze mooi roze worden. Laat ze vervolgens afkoelen en pel ze.
- Snijd de komkommer in repen van ongeveer 4cm lang en rasp de wortel
- Leg een rijstevel in lauw water tot deze soepel wordt.
- Leg in het midden van het rijstevel een beetje sla, komkommer, wortel en de kip. Doe vervolgens een klein beetje rode peper en wat koriander in het rijstevel.
- Vouw de zijkanten van het vel tot deze in het midden bij elkaar komen, rol vervolgens het rolletje.