Super Sinaasappelcake
Something for the weekend. Dat was mijn gedachte bij dit recept. Dit is denk ik een van de eerste recepten die ik heb gemaakt. Als klein ventje in de keuken aan de slag met bloem en suiker. De keuken heeft echt een ravage moeten zijn na afloop, maar het resultaat mocht er wezen. Een heerlijke sinaasappelcake met een glazuurlaag als je dat lekker vond.
Recept voor Sinaasappelcake
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 45 minutes
Yield: 8
Ingredients
- 4 eieren
- 125 gram zachte boter
- 200 gram basterdsuiker
- 125 gram gezeefde bloem
- 1,5 tl bakpoeder
- 2 sinaasappelen
- 125 gram suiker
- 2,5 dl water
Cooking Directions
- Verwarm de oven voor op 200C.
- Scheid de eiwitten van de eidooiers en meng de dooiers met de zachte boter.
- Voeg vervolgens de basterdsuiker, bloem en bakpoeder toe en blijf kloppen.
- Klop de eiwitten stijf en vouw ze vervolgens door het beslag. Voeg vervolgens de geraspte schil van 2 sinaasappelen toe aan het beslag. Doe het beslag in een ingevette cakevorm (20cm).
- Bak de cake in het midden van de oven in 45 min gaar. Haal de cake vervolgens uit de oven en laat deze uit de vorm afkoelen in een rooster.
- Voor de saus, kook het water met de suiker 5 min in en voeg vervolgens het sap van de sinaasappelen toe. Schenk de saus over de cake als deze nog een beetje warm is.