Sushi! zelf maken is niet moeilijk
Afgelopen weekend zelf sushi gemaakt. Dit heb ik eerder geprobeerd en toen met wat minder succes. één workshop later is het dan redelijk goed gelukt. Zoals iedereen die wel eens sushi probeert te maken, weet, zit het geheim van lekkere sushi in de rijst. Daarom hierbij mijn recept voor sushi rijst.
Sushi rijst
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 30 minutes
Yield: 6
Ingredients
- 750 gram Sushi rijst
- 1 liter Water
- 320 ml Rijst azijn
- 60 gram Suiker
- 1½ el Olie
- 1½ tl Zout
Cooking Directions
- Was de rijst in een zeef en stromend water tot het water helder is.
- Doe de rijst met het water in een pan en breng aan de kook.
- Zet vervolgens het vuur helemaal laag en laat met deksel ong. 15 min koken
- Laat vervolgens de rijst minimaal 20 min in de pan droog stomen met het vuur uit.
- Giet de rijst af (als dit nodig is, hij zal bijna drooggekookt zijn)
- Meng vervolgens in een steelpannetje de Rijst azijn, olie, zout en suiker en verwarm tot de suiker is opgelost.
- Als het mengsel is afgekoeld schep het dan door de rijst heen met een spatel. De rijst ziet er nu erg nat uit, na mate deze verder afkoelt zal de rijst droger worden.
- De rijst is klaar om te gebruiken!