Tagliatelle met Zalm en Asperges
Tijdens dit asperge seizoen een lekker recept met groene asperges en zalm. Dit is zoals iedereen weet een geweldige combinatie. Zalm met dille is een match made in heaven, maar zalm met asperges mag er ook wezen! Een lekkere lente maaltijd voor het echte Italiaanse gevoel. Het is even wat werk, maar daarna is het ook echt genieten.
Tagliatelle met zalm en asperges
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 20 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 400 gram verse tagliatelle
- 400 gram groene asperges
- 250 ml kookroom
- 4 zalm filets
- hand vol verse dille
- 1 citroen
- 1 sjalotje
- 100 ml vis bouilon
- 30 gram boter
- 30 gram bloem
Cooking Directions
- Snij 2 cm van de onderkant van de asperges en leg ze in een pan waar ze recht in kunnen liggen. Zet ze onder water en zet op het vuur. Breng het aan de kook en laat 5 min koken. Zet vervolgens het vuur uit en laat de asperges met de deksel op de pan nog 15min staan.
- Snij de sjalot fijn en rasp de schil van de citroen.
- Breng de vis bouillon aan de kook en voeg hier de sjalot en rasp van de citroen aan toe samen met de room. breng dit kort aan de kook. Voeg vervolgens de boter toe en de bloem en laat de saus iets indikken. Voeg tot slot de verse dille toe aan de saus.
- Bak de zalm filets in een koekenpan met wat boter bruin aan beide kanten.
- Kook de verse pasta in koken water met zout in 4min gaar en giet af.
- Snij de asperges in stukken van 2 cm. en doe dit bij de pasta. Voeg de dille saus toe en leg een zalm filet er boven op. Serveer met een plakje citroen.