Tah cheen met kip
Heerlijk Perzisch recept van mijn tante. Valt erg in de smaak bij mijn collega’s en naar veel aandringen heb ik het dan toch maar on-line gezet. Nu kan iedereen van dit heerlijke recept genieten! Het is even werk, maar het resultaat mag er zeker wezen.
Tah Cheen met kip
Prep Time: 40 minutes
Cook Time: 2 hours
Yield: 4
Ingredients
- 6 kippen dijen zonder bot
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 250 ml yoghurt
- 125 ml olie
- 1 1/2 tl safraan
- 2 ei gelen
- 1 tl Koenjit
- 300 gram rijst
- scheutje Citroensap
- peper
- zout
Cooking Directions
- Meng de yoghurt, 2/3 van de olie en de safraan (opgelost in 2 el. kokend water) en de ei-gelen.
- Bak de kip met de ui. knoflook, zout, peper, koenjit en het citroensap tot deze zo goed als gaar zijn.
- Marineer de kip in 1/2 van het yoghurt mengsel en laat dit enkele uren in de koelkast staan.
- Kook de rijst volgens verpakking.
- Kies een glazen ovenschaal en smeer de bodem en zijkanten ruim in met olie.
- Haal de kip uit de marinade.
- Neem 2/3 van de rijst en mix met de marinade waar de kip uit komt.
- Schep de rijst in de ovenschaal en leg hier bovenop de kip.
- Mix de rest van de rijst met de andere helft van de marinade en schep dit boven op de kip.
- Strijk dit helemaal vlak en doe de rest van de olie erover ook dat uit de pan waar de kip in gebakken is.
- Bedek de schaal met aluminium folie en bak dit 1 1/2 tot 2 uur in een oven op 160C.
- Laat de Tah Cheen 15 min rusten en keer de ovenschaal om op een mooie schaal voor presentatie.