Tajine met kip en verse vijgen
Het is weer tijd voor een heerlijke Marokkaanse tajine! Enige tijd geleden heb ik het recept voor tajine met kip en abrikozen gedeeld. Nu is het tijd voor Tajine met verse vijgen, aangezien het vijgen tijd is. Bij dit recept zit ingemaakte citroen. Dit kan je over het algemeen niet bij de supermarkt kopen, maar dit is zeker te krijgen bij een Marokkaanse of Turkse winkel/slager.
Tajine met kip en vijgen
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 60 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 6 kippenbouten
- 1 ingemaakte citroen
- 3 uien
- 4 tenen knoflook
- 1 kaneelstokje
- 5 draadjes safraan
- 6 verse vijgen
Cooking Directions
- Pel de uien en snij de helft van de ui fijn en de andere helft in ringen. Snij vervolgens de knoflook en de helft van de ingemaakte citroen fijn en de andere helft van de citroen in plakken.
- Fruit de fijn gesneden ui en knoflook in een tajine of braadpan aan en doe vervolgens de kip erbij. Bak de kip op hoog vuur bruin aan alle kanten.
- Voeg vervolgens 2,5 dl water toe en de kaneel, safraan en fijn gesneden ingemaakte citroen. Laat dit vervolgens 15 min sudderen.
- Wrijf vervolgens de vijgen schoon en snij deze doormidden. Doe de vijgen bij het vlees samen met de ui ringen en de plakjes ingemaakte citroen. Laat de tajine vervolgens voor minimaal 15 min sudderen.
- Verwijder nu het kaneelstokje en breng het gerecht op smaak met vers gemalen peper.