Tajine met kip

Vol met heerlijke ingredienten, deze Tajine is rijkelijk gevuld en is bijna een maaltijd op zich. De couscous kan je bijna in de keuken laten staan. Dit is een van de eerste tajines die ik maakte en sindsdien ben ik verkocht aan deze Marokkaanse lekkernij.
Tajine met kip
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 2 hours
Yield: 6
Ingredients
- 400 gram kip
- 4 grote wortelen
- 4 aardappelen
- 1 grote ui
- 1 teen knoflook
- 1 rode peper
- hand vol koriander
- 1 sjalotje
- 1 liter kippen bouillon
- 2 el Ras el Hanout (marokkaanse kruiden)
- 2 cm gember
- 1 el peperkorrels
- 100 gram gedroogde abrikozen
- 3 grote tomaten
Cooking Directions
- Snijd de kip in stukken van ongeveer 4 cm en bak deze aan in de pan met wat olijfolie. haal de kip uit de pan als deze bruin is.
- Snijd de wortel, aardappel en ui, tomaat en gedroogde abrikozen in grove stukken.
- Doe de knoflook, rode peper, sjalot, koriander, gember en peperkorrels in een keuken machine of vijzel en hak tot een fijne kruiden pasta.
- Doe de kruiden pasta in de pan waar zojuist de kip in heeft gezeten en doe de Ras el Hanout erbij. Bak dit aan voor 4 min.
- Voeg vervolgens de grof gesneden groenten, kip en de bouillon erbij en laat dit enige uren sudderen.
- Om het af te maken kan je er couscous bij serveren met wat verse koriander.