Tajine met lamsvlees en peer
Tijd voor een heerlijke Tajine! Dit maal met lamsvlees en peren. Om lekker en relatief goedkoop lamsvlees te krijgen is het een goede tip om opzoek te gaan naar een Marokkaanse slager. Het is altijd leuk om naar winkeltjes te gaan waar je normaal gesproken niet vaak komt. Je vindt daar altijd weer nieuwe leuke producten die je vervolgens weer kan gebruiken in nieuwe recepten.
Lamstajine met peer
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 1 hour, 30 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 1 kg lamsvlees (schouder)
- 1 kaneelstokje
- 2 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 1 tl kurkuma (geelwortel)
- 1 tl versgeraspte gember
- 8 el olijfolie
- 2 peren
- Voor de honinguien
- 1/2 citroen
- 400 gram uien
- 2 el olijfolie
- 1tl honing
- 1 tl suiker
Cooking Directions
- Spoel het lamsvlees af onder de kraan en dep het droog. Verkruimel het kaneelstokje en zet dit met ongeveer 100ml water op het vuur en breng dit al roerend aan de kook. Zet vervolgens apart.
- Snij de sjalotten in dunne ringen en pers de gember en knoflook fijn in een grote kom. Doe hier vervolgens de sjalotten, kurkuma, 4 el olijfolie en het lamsvlees bij en roer dit goed door.
- Doe in een Tajine of braadpan 2 el olijfolie en bak hier het lamsvlees in 3 min aan alle kanten bruin.
- Voeg vervolgens het kaneelmengsel erbij en 370 ml water. Zet dit voor 40 min in een op 150 C. voorverwarmde oven.
- Schil de peren en haal het klokhuis eruit. Snij ze vervolgens in plakken van ongeveer 1 cm dik. Doe de peren na 40 min bij de Tajine en zet de tajine weer terug in de oven voor nogmaals 40 min.
- Voor de honinguien, pers de citroen uit en snij de uien in ringen. Fruit de uien 2 min in een pan met olijfolie.
- Doe vervolgens de honing en suiker erbij en laat dit 20 min op een heel laag vuurtje pruttelen. Voeg ongeveer 3 min voor het einde de citroensap toe. Leg de honinguien bovenop de tajine als deze uit de oven komt.
- Serveer de tajine met couscous of rijst.